کتاب «پژوهشهایی در باب هیستری» اثر زیگموند فروید و یوزف بروئر، یکی از متون بنیادی و کلاسیک روانکاوی است که در سال 1895 منتشر شد. این کتاب شامل پنج مطالعه مجزا درباره بیماران مبتلا به هیستری است که فروید و بروئر با روشهای بالینی خود به بررسی آنها پرداختهاند. مشهورترین مورد، مطالعه بیمار بروئر به نام «آنا او» (Bertha Pappenheim) است که نقش مهمی در شکلگیری نظریههای فروید داشت. در این کتاب، فروید هیستری را به صورت لایهلایه و مانند ساختار زمینشناسی طبقهبندی میکند؛ لایههای بیرونی علائم قابل مشاهده و خاطراتی هستند که به آسانی به یاد میآیند، اما لایههای عمیقتر شامل خاطرات سرکوبشدهای است که بازیابی آنها دشوارتر است. فروید معتقد است هیستری نتیجه آسیبهای روانی گذشته است که در ذهن بیمار نفوذ کرده و به صورت نشانههای جسمی و روانی بروز میکند. این اثر به عنوان یکی از پایههای روانکاوی، درک عمیقتری از مفاهیمی مانند عشق، میل و روان انسان ارائه میدهد و تأثیر فراوانی بر روانشناسی، پزشکی و حتی ادبیات داشته است. همچنین این کتاب شامل مقالهای نظری توسط بروئر و مقالهای عملیتر درباره رواندرمانی هیستری توسط فروید است. این کتاب برای دانشجویان روانشناسی، علاقهمندان به روانکاوی، پزشکان و هر کسی که به فهم عمیقتر روان انسان و تاریخچه رواندرمانی علاقه دارد، اثری ضروری و ارزشمند است. مطالعه آن به درک بهتر مفاهیم پیچیده هیستری و پایههای نظری روانکاوی کمک میکند.
دانشجویان و پژوهشگران روانشناسی و روانکاوی که میخواهند با متنی بنیادین و تاریخی در زمینه هیستری و روانکاوی آشنا شوند. کسانی که به مطالعه متون کلاسیک روانشناسی علاقه دارند و میخواهند ریشههای نظریههای فروید را درک کنند. روانشناسان و رواندرمانگرانی که میخواهند با روشهای اولیه درمان هیستری و تحلیلهای بالینی بیماران آشنا شوند. علاقهمندان به تاریخ علم روانشناسی و تحول مفاهیم روانی مانند ناخودآگاه، پسراندگی و نقش خاطرات سرکوبشده. خوانندگانی که به بررسی عمیق و علمی اختلالات روانی، به ویژه هیستری، علاقهمندند و میخواهند دیدگاههای فروید را به صورت مستند مطالعه کنند. افرادی که به فلسفه ذهن و روان انسان علاقه دارند و میخواهند از نگاه فروید به عشق، میل و روان نگاهی دقیقتر بیندازند. این کتاب به دلیل زبان تخصصی و محتوای عمیق، بیشتر برای مخاطبانی مناسب است که زمینهای از روانشناسی دارند یا علاقهمند به مطالعه جدی متون روانکاوی هستند.
مشاهدهای غیرمنتظره ما را بر آن داشته که چندین سال در باب دامنهای متنوع و گسترده از اشکال و نشانههای هیستری تحقیق کنیم، با این هدف که عامل سبب ساز آن را کشف کنیم - یعنی رخدادی که اغلب در سالیان دور، برای اولین بار موجب بروز پدیدهی مد نظر شده است. در اکثر قریب به اتفاق موارد، نمیتوان با روند سادهی سؤال و جواب از بیمار به منشأ بیماری رسید، حتی با کاملترین سؤال و جوابها... این ارتباط اغلب چنان روشن است که چگونگی ایجاد این پدیده به واسطهی رخداد سبب ساز کاملاً آشکار میشود. در این صورت، نشانهی بیماری به وضوح بر حسب عوامل سبب ساز تعیین شده است. میتوانیم مثالی بسیار عادی و رایج را مطرح کنیم، هیجان دردناکی که حین صرف غذا پدید میآید، اما در آن لحظه سرکوب میشود، و سپس دل آشوبه و تهوعی ایجاد میکند که به شکل استفراغ و تهوع هیستریک دوام و استمرار مییابد. دختری که در اوج اضطراب کنار بستر بیمار به تماشاایستاده بود، دچار حالت شفق شد و توهم وحشتناکی دید، و همزمان بازوی راستش که روی پشتی صندلی قرار گرفته بود، بیحس شد و خواب رفت؛.. اما رابطهی علی آسیب روانی تعیینکننده با پدیدههای هیستریک از سنخی نیست که بتوان گفت آسیب روانی در این میان یک عامل فتنهانگیز است که موجب رهایی و بروز نشانه میشود، و از آن پس برای خود موجودیتی مستقل مییابد. بالعکس، باید فرض کنیم که آسیب روانی - یا دقیقتر بگوییم، خاطرهی آسیب روانی به مانند شیئی خارجی عمل میکند که تا مدتها پس از ورودش به بدن عاملی فعال باقی میماند؛ ما گواه این مسأله را در پدیدهای بسیار قابل ملاحظه مییابیم که در عین حال، به یافتههایمان جنبهی عملی مهمی میبخشد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir