کتاب «طاهره، طاهره عزیزم» مجموعهای از نامههای عاشقانه غلامحسین ساعدی، نویسنده، پزشک و نمایشنامهنویس ایرانی، به طاهره کوزه گرانی است. این کتاب شامل 41 نامه است که در فاصله زمانی 13 ساله از میانه سال 1332 تا میانه سال 1345 نوشته شدهاند. نامهها اغلب بیجواب ماندند و حکایت از عشقی سوزان و بیفرجام دارند. طاهره کوزه گرانی دختر ترکتبار تبریزی بود که ساعدی به او علاقه داشت. این عشق پنهانی بود و حتی دوستان نزدیک ساعدی از آن مطلع نبودند. طاهره هم تا آخر عمرش ازدواج نکرد و نامهها را به عنوان گنجینهای حفظ میکرد. او تأکید کرده بود که تا زنده است، نامهها را به کسی نشان ندهند، اما پس از مرگش هر کاری که میخواهند با آنها بکنند. انتشار کتاب پس از مرگ طاهره کوزه گرانی توسط نشر مشکی در سال 1388 انجام شد. این اثر نه تنها به عنوان یک مجموعه نامههای عاشقانه، بلکه به عنوان بخشی از تاریخ ادبیات معاصر ایران نیز شناخته میشود. نامهها سرشار از احساسات عمیق و نثر روان هستند و برای خوانندگان امروزی که از دنیای نامهنویسی فاصله گرفتهاند، بسیار جذاب و خواندنی است. نقد و نظر کاربران و منتقدان، این کتاب را به عنوان یک اثر ادبی ارزشمند و تسکیندهنده برای عاشقانی که عشقی مشابه را تجربه کردهاند، معرفی میکنند.
عوامل مؤثر در نوشتن نامههای غلامحسین ساعدی به طاهره کوزه گرانی را میتوان در چند بعد تحلیل کرد: عشق و علاقه عمیق: ساعدی به طاهره کوزه گرانی علاقه زیادی داشت و این عشق به عنوان یک عامل اصلی در نوشتن نامهها بود. نامهها حاوی احساسات و عواطف عمیق او هستند. بیجوابی و دوری: نامهها اغلب بیجواب ماندند، و این دوری و بیجوابی باعث شد که ساعدی به عنوان یک راه برای ابراز احساساتش به نوشتن ادامه دهد. نوشتن به عنوان درمان: ساعدی در طول زندگیاش، نوشتن را به عنوان یک درمان برای دردهای روحی و روانی خود میدانست. این نامهها نیز میتوانند بخشی از این درمان باشند. درد و اندوه: ساعدی در زندگیاش با بسیاری از دردهای فردی و اجتماعی مواجه بود. نوشتن نامهها به طاهره میتوانست به عنوان یک راه برای تخلیه این دردها باشد. فقدان و غربت: ساعدی در بخشی از زندگیاش در تبعید به سر میبرد و این حس غربت و دوری از وطن میتوانست در نوشتن نامهها به عنوان یک راه برای ابراز دلتنگی و ارتباط با گذشته وطن تأثیر داشته باشد.
علاقهمندان به ادبیات عاشقانه: این کتاب شامل نامههای عاشقانه غلامحسین ساعدی به طاهره کوزه گرانی است و برای کسانی که به ادبیات عاشقانه علاقه دارند، بسیار جذاب خواهد بود. پژوهشگران ادبیات معاصر ایران: این اثر نه تنها به عنوان یک مجموعه نامههای عاشقانه، بلکه به عنوان بخشی از تاریخ ادبیات معاصر ایران نیز شناخته میشود و برای علاقهمندان به ادبیات این دوره مفید است. کسانی که به زندگی و آثار غلامحسین ساعدی علاقه دارند: این کتاب یک نگاه عمیق به شخصیت و احساسات ساعدی ارائه میدهد و برای کسانی که به زندگی و آثار او علاقه دارند، بسیار ارزشمند است. علاقهمندان به نامهنویسی و ارتباطات عاطفی: نامههای این کتاب سرشار از احساسات و نثر روان هستند و برای خوانندگان امروزی که از دنیای نامهنویسی فاصله گرفتهاند، بسیار خواندنی و جالب است.
طاهرهی عزیزم - سلام این نامه را که مینویسم، آرامش لذت بخشی دارم و مثل ساعات آشتی و دوستیمان، احساس میکنم که با هم مهربان هستیم و هم دیگر را بخشیدهایم - و بیتوجه به دیگران تنها از خودمان حرف میزنیم. من این جوری را خیلی دوست دارم. دفعهی اول نبود که تو با مهربانی با من خداحافظی میکردی. اما دفعهی اول بود که حس میکردم. آسودهام، راحتام و آرامشی که دارم لذت بخش است. و این چند روز دوری با این که با اضطراب خفیفی هم راه بود. به هرحال آما این دقیقه که این کلمات را رقم میزنم باز خود را راحت حس میکنم. برایام مسلم شده که ما دو تا با تمام حسابها و پیش آمدها و اتفاقات ناگوار باهم ماندنی هستیم. این مسأله برای تو هم ثابت شده. هوای تهران گرمای وحشتناکی دارد. از هواپیما که پیاده شدم به نظرم آمد که داخل کورهی آجرپزی شدم. تا 48 ساعت تمام نتوانستم بخوابم. گرمای وحشتناکی بود. و من حال خوشی نداشتم. روز یک شنبه از خانه بیرون رفتم و با حال بدتری برگشتم. پنکه و کولر و یخچال نمیتوانند تخفیفی در حال آدم به وجود آورند. سرت را درد نیاورم. این هفته را همهاش دنبال کارهای خصوصیام بودم. دوندگیهای بیمزه. کتابام را به ناشر دادم و قبول شد. با این که قرارمدارش را نبستهام ولی آگهیاش را منتشر کردهاند. نمایش نامهام در حال تمرین است. چه قدر دلام میخواست که اینجا بودی و این کار را میدیدی. عکسهایی که برایام گرفته بودی همهاش به درد خورد. دکور قشنگی خواهد داشت. بازیها تا حدودی خوب است. نمایش نامهی کوتاه دیگری برای هنرهای زیبای کشور نوشتم که باز قبول شده است. به هر حال این هفته را با گرما و دوندگیهای کوچک به سر رساندهام و حالا که روز چهارشنبه است و توی مطب نشستهام این نامه را برایات مینویسم. نامههایی که قرار بود بفرستم میخواهم بستهبندی کنم و توسط پست و یکجا بفرستم. کتاب دیگرم (امریکا امریکا) این هفته منتشر خواهد شد. با دو کتاب دیگر برایات خواهم فرستاد. فعلا حضرت اخوی کمی قرض بالا آورده و در این دورهی بیپولی باید ترتیب اینها را هم داد. امیدوارم که حالات خوب و مناسب باشد و چیزی که میخواستم بگویم از تو میخواهم به هر ترتیبی که شده حتماً برایام نامه بنویسی. من که تصمیم قطعی دارم نامهها را قطع نکنم.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir