کتاب ده غلط مشهور دربارهٔ اسرائیل نوشته ایلان پاپه است. این کتاب به چیزهایی میپردازد که خیلیها فکر میکنند درست است ولی نیست. این کتاب یک راهنما برای شناخت اسرائیل است. تاریخ، در مرکز و هستهٔ هر درگیریای قرار دارد. فهم صحیح و بیطرفانه از گذشته، امکان رسیدن به صلح را فراهم میآورد. در مقابل، تحریف یا دستکاری تاریخ، بذر فاجعه میپاشد. پاپه را در سطح جهانی بهعنوان مورخی مشهور میشناسند. او که خود یهودی و دارای تابعیت اسرائیل است، از نویسندگان پرکار در خصوص تاریخ قضیه فلسطین به شمار میرود و در بخش عمده آثار خود، وقایع را با دیدی منصفانه و محققانه نگاه میکند. بهاینترتیب، حتی فارغ از مذهب و تابعیت او، میتوان آثارش را جزو بهترین آثار تاریخ پژوهانه در این عرصه به شمار آورد. کتابی که در دست شماست، و آخرین کتاب منتشرشده پاپه تا این لحظه محسوب میشود، یکی از همین آثار محققانه و انتقادی اوست.
پرده برداشتن از تحریفات تاریخی و کشف حقایق، لذتی دستنیافتنی است که اهالی مطالعه هیچوقت از درک آن بینصیب نخواهند ماند؛ بر همین مبنا کتاب «10 غلط مشهور درباره اسرائیل» توجه بسیاری از خوانندگان را به خود جلب کرده است.
این کتاب که توسط «ایلان پاپه» نویسنده و مورخ یهودی نوشته شده حاوی حقایقی خواندنی است که بسیاری از باورهای ما را نسبت به آنچه که فکر میکنیم در مورد اسرائیل میدانیم تغییر داده و محتوای تازهای را جایگزین آن میکند. نویسنده کتاب که دارای تابعیت اسرائیل و متولد «حیفا» است از اساتید برجسته دانشگاه «اگزتر» بریتانیا و رئیس مرکز اروپایی مطالعات فلسطین این دانشگاه به شمار میرود. او نگاه منصفانهای نسبت به تاریخ فلسطین دارد و نویسنده کتاب «پاکسازی قومی فلسطین» است.
نویسنده کتاب با چالش کشیدن تفکرات و افسانههای رایج در مورد اسرائیل، مطالب انحرافی موجود را تبدیل به روایت غیرصحیح صهیونیستی میکند و با آوردن دودسته مطالب واقعی و غیرواقعی بهصورت موازی مقایسه زیبایی در مورد مطالب صحیح و نادرست شکل میدهد. با اینکه تعداد تحریفات تاریخی زیاد است؛ اما نویسنده سعی دارد با دَه اشتباه بنیادین ذهن مخاطب و باورهای او را دگرگون کند. ذهن اکثر افراد جامعه معمولاً با این دَه غلط رایج آشنا بوده و خو گرفته است. همین مطلب میتواند یکی دیگر از دلایل انتخاب دَه غلط مشهور باشد.
«10 غلط مشهور» افسانههای طرح شده را از نظر زمانی به سه دسته افسانههای گذشته، حاضر و آینده تقسیم میکند و در ذیل هرکدام مواردی را بیان میکند. مثلاً در بخش نخست مطالبی چون خالی بودن سرزمین فلسطین از سکنه، تساوی صهیونیست با یهودیت و عدم استعمارگری صهیونیسم را به چالش میکشد و در بخش دوم؛ یعنی زمان حاضر موضوعاتی مانند اسرائیل بهعنوان تنها دموکراسی منطقه، شایعات و افسانههای مربوط به سرزمین غزه و توافقنامهٔ اسلو را مورد نقد قرار میدهد.
این کتاب را به تمام علاقهمندان به امور بینالملل و تاریخ جهان پیشنهاد میکنیم
«باریکۀ» غزه در آخرین روزهای جنگ 1948 درست شد. اینجا منطقهای بود که نیروهای اسرائیلی صدها هزار فلسطینی را از شهر یافا و مناطق جنوبیاش به سمت پایین و به سمت شهر کوچک بئرشبع راندند (و طبیعتاً پس از پایان جنگ، این افراد همگی وارد «باریکۀ» غزه شده و در آنجا مستقر شدند.) بقیۀ (ساکنین غزه) هم آن اواخر و در سال 1950 در آخرین فاز پاکسازی نژادی، از منطقهای دیگر که شامل شهرهایی نظیر مجدل میشد اخراج و به آنجا رانده شدند.
بهاینترتیب بود که این بخش حاشیهای و رعیتنشین فلسطین تبدیل به بزرگترین اردوگاه آوارگان در کرۀ زمین شد. امروز هم وضعیت غزه همچنان شبیه همان روز است. بین سالهای 1948 تا 1967 (مرزهای) این اَبَر اردوگاه آوارگان، توسط سیاستهای اسرائیل و مصر در خصوص آنجا تعیین میشد و در این مدت، بهشدت محصور شده بود. هر دو کشور، هیچگونه اجازۀ خروج از باریکۀ غزه را نمیدادند و در نتیجه، شرایط زندگی در آنجا با دوبرابر شدن ساکنین، از این هم رنجآورتر شد.
در آستانۀ اشغال این منطقه توسط اسرائیل در سال 1967، ماهیت فاجعهبار این انتقال جمعیتیِ اجباری آشکار شده بود. ظرف دو دهه، این بخش حاشیهای و ساحلیِ جنوب فلسطین تبدیل به یکی از پرتراکمترین مناطق جهان از حیث جمعیتی شده بود، بدون داشتن زیرساختهای اقتصادی یا شغلیای که بتواند نیازهای آنجا را برآورده کند. (صفحه 224)
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir