خاطرات احمد احمد در 9 بخش و با موضوعاتی مانند؛ دوران کودکی و اوضاع خانوادگی، تحصیلات ابتدایی و متوسطه، آشنایی با اندیشه حضرت امام خمینی (ره)، عضویت در انجمن ضد بهائیت، فعالیت در حزب ملل اسلامی، دوران دستگیری و زندان قزلقلعه و شکنجههای مرگبار، ازدواج و دستگیری مجدد، ارتباط با شهید اندرزگو و درگیری با ساواک، دوران انقلاب و تظاهرات مردمی و آزادی، جنگ تحمیلی و حضور در جبهه نوشته و تنظیم شده است و زندگی احمد احمد را تصویر میکند. در پایان کتاب اسناد و عکسهای قابلتوجهی از احمد احمد و بازتاب چاپهای گذشته کتاب او در میان خوانندگان آورده شده است.
کتاب خاطرات احمد احمد از مبارزان سیاسی دوره پهلوی دوم است که به دلیل نوع مبارزاتش (فعالیت در حزب مخفی ملل اسلامی به رهبری سید محمد کاظمی بجنوردی) با اشخاص و گروههای انقلابی بسیاری همکاری و فعالیت داشته و به سبب آن چندین بار دستگیر، شکنجه و زندانی شده است. آن چنانکه خود احمد نقل کرده است تا پیش از سال 1376 بارهاوبارها از مراکز و سازمانهای مختلفی برای ضبط و ثبت و انتشار خاطرات وی به او مراجعه کرده بودند که او هر بار بنا به دلایل مختلفی از جمله «واهمه از مطرحکردن خویشتن»، از قبول پیشنهادهای آنها سرباز زده بود؛ اما سرانجام محسن کاظمی مقاومت او را شکست و بیش از 70 ساعت با احمد احمد مصاحبه کرد که ماحصلش این کتاب شد. کاظمی برای تحریر، تدوین و ویرایش این اثر بیش از دو سال وقت گذاشت تا سرانجام موفق شد خاطرات تلخوشیرین مردی را که از جایگاه معلمی در مدارس به پشت میز محاکمه و شکنجه کشیده شد و مدتها تحت آزار و اذیتهای شدید جسمی و روحی قرار گرفت؛ ولی حاضر نشد دست از مقاومت بکشد و به خواستههای عوامل حکومت پهلوی تن در دهد در قالب روایتی جذاب و مؤثر به مخاطب ارائه کند.
وارد منزل حضرت امام شدیم. خانههای با سبک و معماری قدیمی و بافت اندرونی و بیرونی در مقابلمان بود. در کنار حیاط اندرونی چند تخت چوبی قرار داشت و روی آن فرش یا زیلو بود. منتظر آمدن امام شدیم. امام آمد. نور آمد. از جای برخاستیم سلام دادیم و ادای احترام کردیم. امام جواب سلاممان را دادند بعد در مقابل ایشان نشستیم و با اجازه ایشان گزارش فعالیتهایمان را ذکر کردیم. از مبارزه و تبلیغ و خطر میسیونرها صحبت کردیم. (صفحه 6)
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir