این کتاب سعی دارد گامی در جهت پویاسازی هر چه بیشتر گردشگری ایران برداشته و از این راه موجبات بسط فرهنگ دینی و ایرانی را در کشورهای جهان فراهم سازد. این کتاب باهدف همگرایی و وحدت هر چه بیشتر کشورهای مسلمان و هم چنین توسعه همهجانبه آنها در پنج فصل تدوینیافته است.
کتاب گردشگری اسلامی امروزه دین و فرهنگ بهصورت عوامل مؤثری درآمدهاند که میتوانند تنشها و تعارضهای بینالمللی را کاهش دهند. این امر بارها به اثبات رسیده است که هرگاه فرهنگ و ارزشهای ملتی نادیده انگاشته شود، نتایجی غمانگیز به بار خواهد آمد. گردشگری و بهخصوص گردشگری اسلامی موجب میشود که افراد مناطق مختلف جهان و بهویژه کشورهای اسلامی یکدیگر را ملاقات نمایند، با یکدیگر تماس برقرار کرده و بتوانند به کشف دنیاهای جدیدی بپردازند و اینهمه از ویژگیهای منحصربهفرد گردشگری است که سبب همگرایی بیشتر بین ملتها میشود. بهاینترتیب سایر جوامع و فرهنگها دارای هویت شده و بهعنوان گروههای انتزاعی و تجریدی در صحنۀ حیات باقی نمیمانند.
گردشگری عاملی مؤثر در تعامل فرهنگها تبدیلشدن صنعت گردشگری به عامل مؤثر در تعامل فرهنگها، گفتوگوی تمدنها و برقراری انس و الفت بین ملتها، لزوم شناخت و توجه به بخشهای پراهمیت این صنعت بهویژه گردشگری اسلامی را ضروری میسازد. در کشورهای اسلامی نیاز به این نوع گردشگری بهشدت احساس میشود، زیرا بسیاری از مسلمانان علاقه دارند به مناطقی سفر کنند که علاوه بر جنبههای سیاحتی، فرهنگ و ارزشهای اسلامی نیز بر آنها حاکم بوده و رعایت این ارزشها و آداب اسلامی از جمله سهولت در انجام فرایض دینی، وجود غذاهای حلال و احساس امنیت و خاطری آسوده برای آنان فراهم بوده و هیچگونه مانع و تحدیدی برای ایشان به وجود نیاید.
اهمیت گردشگری اسلامی نویسنده کتاب، دکتر مهدی جمالی نژاد را بر آن داشته تا برای اولینبار کتابی با این عنوان را منتشر نماید و «دکتر علیاکبر ولایتی» نیز مقدمهای بر آن نگاشته است. چرا گردشگری اسلامی برای ما مهم است در مقدمه دکتر ولایتی بر این کتاب آمده است: «بسیاری از کشورهای اسلامی علاقهمند به جذب گردشگران فرهنگی هستند. گردشگر فرهنگی، گردشگری است که در هنگام عزیمت به کشورهای اسلامی، علاوه بر علاقه به آشنایی بافرهنگ و تاریخ آن کشور، به مذهب و مناسبات فرهنگی آن جامعه نیز احترام میگذارد. جهان اسلام از قدیمالایام خود، گفتمانی از یک گردشگری داخلی داشته و آن زیارت است. بااینوجود، امروزه گردشگری اسلامی با همۀ اجزا و گونههای مختلف آن، به سبب ویژگیهای ساختاری و کارکرد خاص، خود توانسته در متن گردشگری جهان جای خود را باز نماید. کشور ایران نیز با برخورداری از کلانشهرهای مذهبی و مناطقی باستانی مانند مشهد، قم، اصفهان، آذربایجان، کرمانشاهان، خوزستان، فارس، کرمان و یزد که جزو شهرهای مقدس و نقاط تاریخی جهان به شمار میروند، توانسته در پرتو جهانبینی پدیدآمده از سرشت دینی و مذهبی خود، فضای اجتماعی و اقتصادی خود را کاملاً تحتتأثیر عامل مذهبی، فرهنگی و گردشگری زیارتی برخاسته از آن قرار دهد و با جذب گردشگر - زائر از دیگر کشورهای مسلمان، زمینهساز وحدت و همگرایی هر چه بیشتر کشورهای اسلامی را ایجاد کند و در کنار آن عاملی اساسی در ایجاد موتور محرک رشد اقتصادی و توسعه پایدار این شهرها و در نهایت ایران اسلامی باشد.»
نگاهی به فصول کتاب: کتاب «گردشگری اسلامی» نیز باهدف همگرایی و وحدت هر چه بیشتر کشورهای مسلمان و همچنین توسعه همهجانبه آنها در پنج فصل تدوینیافته است. فصل اول به بیان کلیات و مفاهیم اساسی در باب گردشگری اسلامی و جوانب آن پرداخته است؛ فصل دوم دربردارنده مبحثی در گردشگری فرهنگی و نقش گردشگری اسلامی در تقویت فرهنگ و تعامل فرهنگی بین کشورهای اسلامی است؛ در فصل سوم به گفتاری در راستای شناخت روند تاریخی گردشگری مذهبی، انواع آن، ویژگی گردشگری مذهبی، گردشگری مذهبی در ادیان مختلف و بیان مهمترین مکانهای مذهبی جهان و دنیای اسلام اشاره کرده است؛ در فصل چهارم به طور اختصاصی به مبحث گردشگری اسلامی پرداخته و سعی شده است که اهمیت، جایگاه و فرصتهای آن را در آینده باتوجهبه تحولات علوم و فنون، به طور مفصل بیان نماید و در فصل پنجم به بیان جایگاه گردشگری اسلامی در بین دول مسلمان و اهمیت آن در همگرایی و وحدت اسلامی پرداخته است. کتاب «گردشگری اسلامی» که اولین اثر در حوزه گردشگری اسلامی است، میتواند فتح بابی بر عملیاتیکردن آموزههای اسلامی در جهت ارتقای علم و صنعت گردشگری ایران اسلامی باشد. این کتاب سعی دارد گامی در جهت پویاسازی هر چه بیشتر گردشگری ایران برداشته و از این راه موجبات بسط فرهنگ دینی و ایرانی را در کشورهای جهان فراهم سازد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir