«ایرانهراسی: منطق نگرانی اسرائیل» به کتابی از هگایی رام با ترجمه فریدون مجلسی اشاره دارد که به بررسی علل و ریشههای نگرانی اسرائیل از ایران میپردازد. هگایی رام از استادان مطرح دانشگاه تلآویو در حوزه روابط بینالملل است او دیدی انتقادی به جامعه امروزی اسرائیل دارد؛ البته نه از سطح عوامانه که بیشتر تابع مسائل و تعصبات نژادپرستانه و دینی بلکه از سطح بالای علمی و فرهنگی و کتابش هم آگاهیهایی از درون جامعه اسرائیل به دست میدهد.
در کتاب «ایرانهراسی: منطق نگرانی اسرائیل» (ایرانو فوبیا IRANOPHOBIA)، ایران سوژهمحوری کتاب است. «هگایی رام» (نویسنده کتاب) از ایرانهراسی و منشأ آن در جامعه اسرائیل سخن میگوید و اصطلاحی که برای توضیح منظور خود به کار میبرد، «آریایی کردن اسرائیل» است که موجد نوعی تضاد است؛ چرا که این مفهوم یک تز هیتلری است که بهسختی میتوان در جامعه اسرائیل آن را پیاده کرد. مقصود نویسنده از این اصطلاح، آریایی کردن فرهنگی اسرائیل است نه آریایی کردن نژادی. او به این مسئله میپردازد که چگونه یهودیانی که در آن دوره (دوران جنگ جهانی دوم) بسیار منکوب و مورد آزار بودهاند و در محلههایی به نام «گتو» دور خودشان دیوار میکشیدند، وقتی به اسرائیل میآیند، میخواهند احساس کنند که اروپایی هستند یا بهاصطلاح نویسنده به سبک آریایی زندگی میکنند و اینکه چگونه این نوع برخورد به ایجاد نوعی آپارتاید میانجامد.
مسئلهای که در این کتاب به آن پرداخته میشود، این است که چگونه اسرائیلیهای شرقی یعنی کسانی که از کشورهایی مانند عراق، مراکش، مصر، یمن به این سرزمین کوچانده شدند یا خودشان رفتند یا بعضاً توسط دولت اسرائیل به آنجا منتقل شدند و در مجموع فرهنگشان عربی است و بیشتر به فلسطینیها نزدیک هستند، هنوز که هنوز است در اسرائیل مورد تبعیض هستند و یهودیهای «اشکنازی» (مهاجران اروپایی به اسرائیل) فرهنگ این سرزمین را در اختیار میگیرند و آن را فرهنگ برتر میدانند و بهنوعی خودبرترانگاری انجامیده است. کتاب (ایرانهراسی «ایرانو فوبیا») همچنین به یهودیان ایرانی اشاره میکند که طی دو مرحله در اسرائیل ساکن شدهاند؛ کسانی که در اوایل تشکیل اسرائیل به این سرزمین رفتند و عدهای که بعد از تشکیل جمهوری اسلامی، ایران را ترک کردند و راهی اسرائیل شدند.
در این کتاب به این مسئله هم پرداخته شده که چرا و چگونه دسته دوم از یهودیانی که از ایران به اسرائیل رفتند، از این سرزمین بهعنوان سکوی پرتابی برای رفتن به آمریکا بهره بردند و عده بسیار کمی از آنان در خود اسرائیل ساکن شدند. در این کتاب همچنین رفتار ایرانیهای مقیم اسرائیل و وابستگیهای فرهنگیشان به سرزمین مادری (ایران) واکاوی شده است. کتاب «ایرانهراسی: منطق نگرانی اسرائیل» دارای نمایه مفصلی از همه اسامی مندرج در کتاب و معادلهای لاتین آنها نیز هست.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir