تنها راه رسیدن به آرامش با مدیریت خیال تألیف نفیسه فیاضبخش توسط نشر فردافر (فیض فرزان) منتشر شده است. ذهن انسان، روزانه محل آمدوشد افکار و خیالات بسیاری است که از هر طرف به انسان هجوم میآورد. افکار و خیالاتی بعضاً مثبت و مسرّتبار و بعضاً منفی و ناراحتکننده. قوه خیال چونان اسب سرکشی میماند که باید تحت مدیریت صاحبش درآید، لذا اگر انسان توانست قوه خیالش را مدیریت کرده و تحت اطاعت خود درآورد، بهطورقطع، زندگی سعادتمندانهای خواهد داشت؛ در غیر این صورت این قوه خیال است که عنان زندگی انسان را به دست گرفته، موجبات سقوط او را تا حضیض حیوانیت فراهم میکند. قاطعانه باید گفت طهارت نفس و تزکیه آن، بدون مدیریت قوه خیال، محال است. کتاب حاضر در پی آن است که با بهره جستن از دریای بیکران معارف الهی، اعم از قرآن کریم و روایات معصومین (ع)، بحث مدیریت قوه خیال را بهعنوان یکی از ضروریترین نیازهای انسان امروز، بهصورت کاملاً کاربردی موردبحث و بررسی قرار دهد. در کتاب پیشرو، یعنی جلد اول از مجموعهٔ مدیریت قوه خیال، به موضوع مراقبهٔ اعضا و جوارح، بهعنوان مقدمهٔ این بحث پرداخته شده است. بدین منظور در طی هر فصل، به مدیریت یکی از اعضای بدن مانند دست، پا، چشم و... به طور مجزا پرداخته شده و راهکارها و موانع مدیریت آن، مورد بررسی قرار گرفته است.
چـه بسـیارند انسانهایی کـه از اضطـراب و تشـویش درونـی خود گالیـه میکنند. تشویشهایی که بـا هیـچ عامـل بیرونـی مرتبـط نبـوده و تنهـا علتش ذهن و دل ناآرام آنها است. مهـم اینجاسـت کـه افزایـش امکانـات و تسهیلات زندگـی، تـوأم بـا پیشـرفت فنّاوری، نهتنها از شدت این اضطراب، افسردگی و تشویش درونی انسان نکاسته که بلکه آمارها حکایت از افزایش روزافزون دامنه آن دارد.
مبحـث مدیریـت قـوه خیال یا راههای مقابله با وسواس شیطانی، اعم از اعتقادی، اخلاقی و احکامی، ثمرهٔ سلسـله جلسـاتی اسـت که نویسـنده طی چند دوره در حوزه علـوم اسلامی دانشـگاهیان داشـته اسـت. از ویژگیهـای بـارز ایـن دوره، مشـارکت دانشـجویان در طـول ارائـه مطالـب در کلاس بـود.
بدیـن شـکل کـه دانشـجویان، نتایـج مراقبههـای روزانـه خـود را مکتوب کرده و در اختیـار اینجانب قرار میدادنـد تـا از نزدیـک در جریـان رونـد مراقبـه و بهبـود شـرایط دانشـجویان قـرار گیـرم. کتاب «تنها راه رسیدن به آرامش با مدیریت خیال» که جلد اول از مجموعه مدیریت خیال است، حـاوی مطالـب جلسـات ابتدایـی آن دوره است.
فصل ششم: مدیریت چشم
هر قدر قوای انسان تجرد بیشـتری بـه خـود گیرد، مدیریت آن سـختتر میشـود و لـذا مدیریـت دسـت، پـا و شـکم آسـانتر از مدیریـت اعضـاء و جوارحـی مثـل چشـم، زبان و گوش است که جنبه تجرّدشـان بهمراتب بیشـتر اسـت. تحقیقـات علمـی نشـان میدهـد، 65 تـا 80 درصـد دریافتهـا، شـناخت و ادراک افـراد از محیـط پیرامـون، از طریـق حس بینایی صورتگرفته و وارد حافظه میشـوند. بـه گونـهای کـه چشـم قـادر بـه پـردازش 36000 بیـت اطلاعـات (36000bit) در هـر سـاعت اسـت و بـر همیـن اسـاس چشـمها از 65 تـا 80 درصـد مسـیرهای منتهـی بـه مغـز اسـتفاده میکننـد. بـا ایـن توصیـف مشـخص میشـود کـه حـس بینایـی تـا چـه حـد از اهمیت برخوردار بـوده و اسـترس بینایـی کـه ناشـی از ورودیهای نامطلـوب بصـری اسـت تـا چـه حـد زیانبـار و آسیبرسـان اسـت.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir