کتاب حاضر ترجمهای از قسمتی از اثر «هگل» نوشته چارلز تیلور، فیلسوف برجسته کانادایی است که در سال 1975 توسط انتشارات کمبریج منتشر شده است. تیلور در این اثر به مباحث مختلف فلسفه هگل از جمله «پدیدارشناسی روح»، «منطق»، «عناصر فلسفه حق»، «فلسفه دین» و «هنر» میپردازد و این کتاب به طور خاص ترجمه بخش مربوط به منطق تیلور است.
علم منطق پایه و اساس کل اندیشه هگل است و اگر کسی بخواهد سایر بخشهای نظام فکری او را به درستی بشناسد چارهای جز مواجهه با متن علم منطق ندارد. این متن حاوی بصیرتهای بیبدیلی دربارۀ ساختار هستی و اندیشه است و گزاف نیست اگر بگوییم پس از شکافی که با منِ اندیشنده دکارت میان سوژه و جهان ایجاد شد و با کانت تعمیق یافت، تنها گزینهای است که امکان اندیشیدن، به تعبیری، واقع بینانه در باب جهان را فراهم میکند. علم منطق تعینات اندیشه ناب است و این بدان معناست که اسلوبی در اختیار ما قرار میدهد که به وسیله آن میتوانیم جهان را حقیقتاً به اندیشه درآوریم. در حال حاضر برای خوانندهای که تمایل داشته باشد درباره این کتاب هگل اثری جدی و تخصصی بخواند احتمالاً گزینههای محدودی به زبان فارسی وجود دارد. دلیل اصلی ترجمه کتاب حاضر همین بود؛ ارائه شرحی کمابیش متعارف از علم منطق هگل که بر اساس رویکرد تفسیری خاص خود، که در جای خودش میتواند محل نقد باشد، تا حد توان وارد جزئیات استدلالهای پرپیچ و تاب این متن میشود.
1. فلاسفه و دانشجویان فلسفه: کسانی که به دنبال گسترش دانش خود درباره هگل و دیالکتیک هستند.
2. علاقهمندان به نظریههای مدرن: کسانی که در پی فهم اندیشههای مدرن و تأثیرات آن بر علوم اجتماعی و سیاسی میباشند.
3. پژوهشگران تاریخ فلسفه: افرادی که به تاریخ فلسفه و تطور اندیشههای فلسفی توجه دارند.
4. افرادی با علاقه به منطق و زبان: کسانی که به تحلیلها و ساختارهای منطقی علاقهمندند.
5. علاقهمندان به ادبیات انتقادی: افرادی که میخواهند نقدهای اجتماعی و فلسفی را از منظر هگل بررسی کنند.این کتاب میتواند به هر کسی که در مسیر فهم عمیقتر فلسفه است، کمک کند!
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir