کتاب دام تزویر به بررسی عمیق مفهوم دین و تکذیب آن میپردازد و با نگاهی نو، دین را به عنوان مرادف با ولایت معرفی میکند. این اثر به تحلیل معانی، اشکال، نشانهها و زمینههای تکذیب دین و همچنین ویژگیهای تکذیبکنندگان میپردازد. نویسنده در این کتاب، منکران دین را نه تنها کافران، بلکه مسلمانانی میداند که دین را بدون عشق و آگاهی پذیرفتهاند و در نهان آن را تکذیب میکنند.
دام تزویر به عنوان جلد 22 از مجموعه «تطهیر با جاری قرآن» و حاوی سخنرانیهای علی صفایی حائری در تفسیر سورهٔ ماعون است. سوره ماعون، صدوهفتمین سورهٔ قرآن و از سورههای مکی است که در جزء 30 قرار دارد. این سوره به بررسی صفات منکران قیامت میپردازد و به طور خاص به رفتارهایی مانند انفاق نکردن و ریاکاری در نماز اشاره میکند. همچنین، فضیلتهایی برای تلاوت این سوره ذکر شده است که نشاندهنده اهمیت آن در آموزههای دینی است.
دانشجویان و پژوهشگران علوم دینی که به دنبال درک عمیقتری از مفاهیم دینی و چالشهای آن هستند، میتوانند از تحلیلهای عمیق این کتاب بهرهمند شوند، فعالان اجتماعی و فرهنگی که در زمینههای اجتماعی و فرهنگی فعالیت میکنند و به دنبال شناخت بهتر از دین و تأثیرات آن بر جامعه هستند، علاقهمندان به مباحث فلسفی و دینی که به بررسی و تحلیل مفاهیم فلسفی و دینی علاقهمندند و میخواهند با ابعاد جدیدی از دین و تکذیب آشنا شوند، کسانی که به دنبال خودشناسی و آگاهی بیشتر هستند و میخواهند درک بهتری از خود و باورهایشان داشته باشند و به بررسی عمیقتری از دین و چالشهای آن بپردازند میتوانند از این کتاب استفاده کنند. این کتاب میتواند به خوانندگان کمک کند تا با ابعاد جدیدی از دین و تکذیب آشنا شوند و درک عمیقتری از مفاهیم دینی پیدا کنند.
«انسان متمدن امروز که دین را دروغ میداند و فریب میشناسد و خرافه میخواند و فرعون و ابوجهل و ابولهب دیروز که به انکار برمیخاستند و با شهود آیهها و نشانهها، رسول را به فریب و دروغ نسبت میدادند و با این تکذیب، خود را تغذیه میکردند تا دوام بیاورند و پابرجا بمانند؛ این انسان مغرور و آن فرعون مقتدر، هر دو پایگاههایی از غرور و کبر دارند و گرفتاریهایی در ظهور رسول و محدودیتهایی در قلمرو دین؛ و همین است که در برابر دعوت رسول و طرح دین، سرکشی میکنند؛ و در برابر قدرت رسول و جریان دین، به خدعه اهل کتاب و یا نفاق و چندروییها و یا نصب و دشمنی با ادامه رسول و خلافت او روی میآورند. و این مقایسه نه ادعایی بهگزاف است، که میبینیم چگونه مکاتب الحادی در برابر طرح دین، سرکش هستند و در برابر قدرت دین و جریان مذهبی و بنیادگرایی اسلامی، مکار و چندرو، و در تمامی حالتها ناصب و دشمن و کینهتوز، که اگر نتوانستند آن را نفی کنند، میتوانند با تسلیم و پذیرش صورتها و شکلهایی از آن، ادامه آن را و سلوک صحیح آن را جلوگیر باشند، هنگامی که دین در مفهومِ گسترده و شامل و جامعی مطرح شود که از توتم تا شرک و کفر و ایمان و توحید را در بر میگیرد. من نمیخواهم که فریب و نیرنگ دستههای قدرتطلب و حکومتباز و یا بازیچههای اینها را و خرافات سادهلوحان و نادانها و دروغ و شیطنت سیاستبازها را نفی کنم و ندیده بگیرم، بل میخواهم این مغالطه و فریب را در همینجا روشن کنم که نفی و اثبات یک مصداق و نمونه، به نفی و اثبات نمونههای دیگر بستگی ندارد، که مذاهب عاطفی و سنتی و اصیل، همیشه و چهبسا همراه و در کنار یکدیگر حضور داشتهاند و انگیزههای گوناگون جهل و شیطنت و فریب و خرافه، در بنیاد دینبازیها و دینسازیهای قدیم و حدیث پایگاه دارد.»
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir