این کتاب مجموعهای از سلسله مقالاتی فلسفی و کلامی می باشد که در زمانهای مختلف و به مناسبتهای گوناگون نوشته شده است. فاصله زمانی میان نوشته شدن این مقالات به حدود یک ربع قرن میرسد.
غلامحسین ابراهیمی دینانی توضیح میدهد که محتوای مقاله «نیایش فیلسوف» به عنوان نمونه به گونهای نیست که با مبحث اصالت وجود یا اصالت ماهیت از میرداماد تا عصر حاضر هیچگونه مناسبت و سنخیتی نداشته باشد، چرا که مسئله اصالت وجود یا اصالت ماهیت بدون تردید در زمره مسائل فلسفی شمرده میشوند. پرواضح است که وقتی انسان به این گونه مسائل فلسفی علاقه و اشتیاق نشان میدهد، بیمیل نیست بداند دعا و نیایش فیلسوف چگونه صورت میپذیرد. نویسنده در پی این است تا نشان دهد فیلسوفان نیز نیایش میکنند و دست دعا به سوی خدا برمیدارند.
با تفکر فلسفی، بهتر می توان به عظمت هستی واقف شد.
در این مساله نیز تردیدی نیست که انسان هراندازه به عظمت هستی راه پیدا کند به همان اندازه به عجز و حقارت خود نسبت به عظمت هستی آگاه می گردد. در این نوع ادراک است که فیلسوف با گونه ای از حیرت و اضطراب روبه رو می شود و از روی استیصال به نیایش می پردازد.دردمندی و آشفتگی اساس نیایش است و هیچ گونه دردمندی و آشفتگی نیست که با دردمندی و آشفتگی حاصل از راز هستی برابر باشد.
بر این اساس می توان گفت که اهل فکر و تامل، بیش از سایر مردم با دعا و نیایش آشنایی دارند.
کتاب حاضر مجموعه ای از مقالات فلسفی و کلامی است که در زمان های مختلف و به مناسبت های گوناگون نوشته شده است.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir