کتاب حاضر، که در مورد اخلاق دوستی در تمدن اسلامی و سیاست جهانی است، با هدف انتقال مفهوم دوستی و کاربرد آن از محدوده روابط خصوصی و احساسی به ساحت آزاد و گسترده روابط مدنی، سیاسی، بینالمذاهب و بینالمللی، و همچنین بیان این حقیقت که عدالت نقطه شروع تعاملات جمعی و جهانی است، نه صرفآ نقطه کمال آنها تألیف و گردآوری شده است.
این کتاب مجموعهای از مقالات علمی و تحلیلی قدیمی و نوین در ساحت علم اخلاق است. نویسنده در انتخاب عنوان و گردآوری مقالات کتاب بیتردید از مکتب اخلاقی حضرت مجدالدین محلاتی متأثر بوده است. در نزد ایشان، دوستی صرفآ فضیلتی در میان سایر فضایل نبود، بلکه در مکتب اخلاقی حضرت شیخ، دوستی به صورت نوعی جهانبینی اخلاقی درآمده بود و شخص ایشان و میراث اخلاق عملی او محل بروز و جلوه تمامعیار این جهانبینی بود. او «اخلاق» را از دریچه دوستی میدید و نه «دوستی» را از دریچه اخلاقی و مابین این دو دیدگاه تفاوت بزرگی است که کتاب حاضر در توضیح آن میکوشد.
کتاب حاضر منابع عمده دوستیپژوهی را در چهار بخش و هفده فصل مورد بازبینی قرار میدهد:
- در پیشگفتار کتاب، مؤلف به توضیح جایگاه و حیثیت اخلاق دوستی در ساحت زندگی جهانی پرداخته و ضرورت بازاندیشی فضیلت دوستی و نهادینه کردن آن را برای پایهریزی روابط نوین بینالملل خاطرنشان میسازد.
- بخش نخست کتاب با عنوان دوستی در ساحت زندگی معنوی و جهانی شامل سه مقاله است.
- در بخش دوم کتاب مقالاتی در باب دوستی در روابط بین فرهنگها، ملل و تمدنها گنجانده شده است.
- بخش سوم به فلسفه، ادب و احادیث حقوق دوستی اختصاص یافته است.
خواندن این کتاب به علاقهمندان به مطالعه درخصوص اخلاق و منش دینی پیشنهاد میشود.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir