دنیل کلمانت دنت شرق شناس و اسلام شناس آمریکایی است که در سال 1910 در ایالت ماساچوست به دنیا آمد. وی در سال 1927 وارد دانشگاه هاروارد شد و دوره ی دکتری خود را در 1939 به پایان رساند. دنت در رساله ی خود به قوانین نظام مالیاتی و عملکرد آن در خلافت امویان میپردازد و نگاهی انتقادی نیز به زندگی و دوران مروان بن محمد، آخرین خلیفه ی اموی دارد . دنت در چند سالی که در گروه تاریخ مشغول تدریس و پژوهش بود بیشتر با موضوعات معاصر سر و کار داشت و دروسی درباره ی تاریخ معاصر اروپا در قرن نوزده و بیست، روابط روسیه و خاورمیانه، و روابط بین الملل ارائه میداد. تسلط دنت بر گستره ی وسیعی از موضوعات تاریخی و دانش بالایش وجه تمایز او بود.
کتاب «مالیات سرانه و تاثیر آن در گرایش به اسلام» سه سال پس از مرگ دنت و از روی دست نویسهای وی منتشر شده است. دنت در این اثر به شکل جدی تری با مسائل مالیاتی خلافت اموی مواجه شده است. همچنین وی در این کتاب نقدهای اساسی به نظریات ولهاوزن وارد میکند.
نوشته های دنت در این کتاب به شش بخش تقسیم شده است.
بخش اول تحت عنوان «بررسی مسائل اساسی» شامل : مروری بر نظریات ولهاوزن و جمع بندی آنهاست. دنت پس از آن نظریات دیگر شرق شناسانی را که در ادامه ی کارهای ولهاوزن تلاش کرده اند معرفی میکند و وجوه اشتراکشان را نشان میدهد. در نهایت نیز دنت انتقادات خود را به روش شناسی ولهاوزن و نتایج وی ایراد میکند.
بخشهای دوم تا ششم کتاب (به ترتیب: سواد، بین النهرین، سوریه، مصر و خراسان)، به نواحی گوناگون فتوحات اسلامی و رویکردهای خلافت نسبت به اخذ مالیات از آن سرزمینها اختصاص دارد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir