کتاب آقا سعید نوشته محمدمهدی همتی و بهنام باقری است. این کتاب برگهایی از زندگی و زمانۀ شهید سید محمد سعید جعفری است. شهید سید محمد سعید جعفری، نخستین فرمانده سپاه غرب کشور، 4 آبان 1359 در منطقه قراویز سرپل ذهاب به شهادت رسید.
مقام معظم رهبری در سفر به استان کرمانشاه، در مهر 1390، سه بار به شهید سید محمد سعید جعفری اشاره کردند. ایشان ابتدا در اجتماع بزرگ مردم کرمانشاه فرمودند: یک ماه بعد از پیروزی انقلاب، یعنی در اسفند سال 57، جوانهای کرمانشاهی بودند که رفتند تا از پادگان لشکر سنندج دفاع کنند؛ اولین گروههایی که برای دفاع در مقابل ضدانقلاب بسیج شدند و راه افتادند رفتند که بعضی از همانها جزو شهدای نامآور کرمانشاهیاند.
روز بعد، در جمع خانوادههای شهدا و ایثارگران کرمانشاه فرمودند: من دیروز اشاره کردم که جوانهای کرمانشاهی، یک ماه بعد از پیروزی انقلاب احساس کردند نیاز هست که بروند. شهید سید محمد سعید جعفری، شهید پیشرو و پیشتاز، با جمع رفقای خودش رفتند از پادگان لشکر سنندج دفاع کردند؛ فهمیدند که معنای این دفاع چیست؛ تسلط ضدانقلاب بر یک پادگان نظامی، معنایش چیست. این زود فهمیدن، بهوقت فهمیدن، به هنگام عملکردن و پاسخ به نیاز دادن، آن نقطه برجستهای است که نباید مغفول بماند.
روز سوم، در دیدار بسیجیان استان دوباره فرمودند: در همین غرب کشور، در منطقه جنوب شرقی کشور، در منطقه شمال شرقی کشور، در منطقه جنوب غربی کشور، در مناطق گوناگون، مستکبرین، دشمنان انقلاب، دشمنان اسلام، دشمنان ایران حوادثی را به راه انداخته بودند. آن روز جوانان مؤمن و دلباخته، باروحیه خودجوش بسیجی توی میدان میافتادند و جان خودشان را فدا میکردند که من مثالهای کرمانشاهی را، هم دیروز در دیدار با خانوادههای شهدا بعضی را اشاره کردم، هم در صحبت پریروز که یک ماه بعد از انقلاب انسان میدید این حرکتهای خودجوش مردمی، این جوانها، از همین کرمانشاه دارند حرکت میکنند.
درباره شهید جعفری
شهید جعفری یکی از چهرههای شاخص انقلاب در استان کرمانشاه بود و مدتی را هم در زندانهای رژیم گذشته سپری کرد. بعد از انقلاب منشأ خدمات فراوانی به استان کرمانشاه شد و در مهار ناآرامیهای غرب کشور نقش بسیار مهمی داشت. آقا سعید، یکی از آن اندک کسانی بود که حمله بعثیها به ایران را زودتر شروع رسمی جنگ پیشبینی میکرد و بارها درباره نقشههای شومی که در سر صدام و متحدانش بود هشدار داده بود. اما در دولتی که آن زمان اداره امور کشور را به دست داشت، کسی صدای او را نشنید. بعدها مشکلات دیگری هم سر راهش قرار گرفت. اما او به مسیری که در پیش گرفته بود ادامه داد و در مواجهه با تلخیها و ناملایمات و حتی انحرافاتی که میدید، ذرهای بهدرستی و حقانیت انقلاب و پاکی ریشههای آن شک نکرد. سرانجام در نخستین هفتههای جنگ تحمیلی - همان جنگی که او وقوعش را حتمی میدید و خطرش را به اینوآن گوشزد میکرد - به شهادت رسید.
این کتاب را به تمام علاقهمندان به زندگی شهدا پیشنهاد میکنیم.
«مقام معظم رهبری در سفر به استان کرمانشاه، در مهر 1390، سه بار به شهید سیدمحمدسعید جعفری اشاره کردند» که ابتدا در اجتماع بزرگ مردم کرمانشاه، روز بعد در جمع خانوادههای شهدا و ایثارگران کرمانشاه و روز سوم نیز در دیدار بسیجیان استان بود. «این اشاره مکرر به شهید سیدمحمدسعید جعفری، برای کرمانشاهیها معنایی متفاوت داشت؛ معنایی بیش از تجلیل رهبر انقلاب از یکی از شهدای شاخص استان. آقاسعید تنها سی و شش روز پس از آغاز جنگ تحمیلی به شهادت رسید؛ اما عرصه فعالیتهایش قبل و بعد از انقلاب چندان گسترده بود و چنان بر فضای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی کرمانشاه اثر گذاشت که حتی با گذشت چهل سال از شهادتش، همچنان در یکسو طرفدارانی جدی و در سوی دیگر مخالفانی سرسخت دارد. چنین شد که نویسندگان تصمیم گرفتند برای شناخت و سپس معرفی ایشان تلاش کنند.»
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir