کلیۀ عناصر جدول تناوبی (یا مندلیف) و کالاهای ساختهشده از آنها، «نیمهعمری» دارند. نیمهعمر در علم فیزیک، زمانی است که بعد از آن، کالا شروع به پوسیدگی و از بین رفتن میکند. بهعنوانمثال، نیمهعمر پلیمرها دویست سال است، یعنی از زمان تولید مادۀ اولیۀ یک قطعۀ پلاستیکی تا زمانیکه این قطعه پوسیده و به خاک تبدیل شود، چهارصد سال طول میکشد. بنابراین، اگر کالاهای زائد را دور بریزیم و چارهای برای آنها نیابیم، مطابق نیمهعمرشان شروع به پوسیدگی میکنند. کلیۀ کالاها از مواد اولیهای ساخته شدهاند که به هر طریقی از طبیعت و منابع آن به دست میآیند. معادن، سفرههای ذخیرۀ زیرزمینی و مشتقات آنها تشکیلدهندۀ اولیۀ کلیۀ اقلامی است که توسط بشر ساخته و مصرف میشوند.
تشکیل یک معدن آهن یا آلومینیم به زمان بسیار زیادی نیاز دارد که شاید سرعت تشکیل آن با سرعت مصرف هماهنگ نباشد. برای مثال، مطابق برآورد دانشمندان، منابع اولیۀ قلع تا یکصد سال آینده تمام خواهند شد. لذا باید آن را از راهی دیگر تأمین کرد. کلمۀ «پسماند» در مفهوم کلی به تمام کالاهایی اطلاق میشود که در طول شبانهروز توسط انسان از دور مصرف خارج و به کنار گذاشته میشوند. گاه این اقلام سالها در انبار باقی میمانند و در سایر مواقع، از محیط خارج و بهاصطلاح دور انداخته میشوند. متأسفانه ارزش این گنج پنهان، طلای کثیف و حافظ محیطزیست که بهناروا بهدلیل سوءمدیریت آن را «معضل» مینامند، برای عدهای مشخص نیست. غرض از جمعآوری و نگارش اطلاعات ارائهشده در این کتاب علاوهبر ادای دین به میهن و کمک به حفظ ثروت ملی، ارائۀ راهنمایی است که به عزیزان مشتاق به آشنایی با این صنعت کمک کند.
هرچند زحمات بسیاری در صنعت بازیافت کشیده شده است و استادان محترم مقالات و کتب فراوانی را در این خصوص به چاپ رساندهاند، اما نبود یک کتاب مرجع درزمینۀ تمامی رشتههای بازیافت مرا به نوشتن این کتاب واداشت. درحقیقت، منبعی لازم بود تا متقاضیان ایجاد واحدهای صنعتی بازیافت، پژوهشگرانی که دربارۀ نحوۀ برگردان کالاها به چرخۀ صنعت پرسش دارند، دانشجویان عزیز و کلیۀ کسانی که میخواهند از ماهیت طلای کثیف آگاهی داشته باشند، بتوانند اطلاعات اولیۀ خود را از این کتاب به دست آورند.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir