کتاب «سرگذشت استعمار 9: افطار در کلیسا» نوشته مهدی میرکیایی، جلد نهم از مجموعه پانزده جلدی «سرگذشت استعمار» است که به تاریخ سلسله صفویه و آغاز حضور رسمی اروپاییان در ایران میپردازد. این کتاب داستانهای تاریخی از دوره صفویه را روایت میکند و به ویژه به نقش اروپاییان، بهویژه کشیشان، سفرای خارجی و تاجران غربی در ایران آن زمان اشاره دارد. کتاب «افطار در کلیسا» برای نوجوانان و جوانان علاقهمند به تاریخ ایران، به ویژه دوره صفویه و آغاز حضور اروپاییان در ایران، توصیه میشود. همچنین برای کسانی که میخواهند با واقعیتهای تاریخی استعمار و تأثیرات آن بر ایران آشنا شوند، منبعی آموزنده و جذاب است.
محتوای کتاب: روایت آغاز سلسله صفویه و تحولات سیاسی و اجتماعی ایران در این دوره، داستان تلاش سربازان رستم، آخرین پادشاه آق قویونلو، برای یافتن اسماعیل، پسر هفت سالهای که بعدها شاه اسماعیل صفوی شد، و ماجرای پنهان شدن او در لاهیجان، بررسی نفوذ اروپاییان در ایران، از جمله حضور کشیشها، سفرای خارجی و تاجران غربی که با همکاری سیاستمداران ایرانی قراردادهایی میبستند و منابع ایران را به نفع خود استخراج میکردند، شرح زندگی دربار صفوی، روابط شاه عباس اول با اروپاییان و گسترش نفوذ روحانیون مسیحی، اشاره به برخی جزئیات تاریخی مانند آداب و رسوم اروپاییان و تفاوتهای فرهنگی آنها با ایرانیان، از جمله داستان محمدرضابیگ و حمامهای کوچک در فرانسه که از ایران الهام گرفته شده است، تحلیل تأثیرات استعمار و حضور غربیها در ایران و نحوه تعامل پادشاهان صفوی با آنها و روایت تاریخی همراه با تحلیل و نگاه انتقادی به خیانتها و همکاریهای برخی حاکمان و مقامات ایرانی با استعمارگران. بخشهایی از جلد نهم کتاب «سرگذشت استعمار 9: افطار در کلیسا» به ماجرای اسماعیل و سربازان رستم اختصاص دارد که روایت تلاش سربازان رستم، آخرین پادشاه آققویونلو، برای یافتن اسماعیل، پسر هفت سالهای که بعدها شاه اسماعیل صفوی شد، را بیان میکند. در این بخشها داستان پنهان شدن اسماعیل در لاهیجان و حوادث مربوط به دوران کودکی و حفاظت از او روایت میشود. این روایت بخشی از مقدمه تاریخی کتاب است که زمینهساز شکلگیری سلسله صفویه و تحولات سیاسی ایران در آن دوره است. بنابراین، جلد نهم با تمرکز بر این ماجرا، ضمن پرداختن به تاریخ سیاسی صفویه، به شرح داستانهای تاریخی و نقش شخصیتهای مهم آن زمان، از جمله سربازان رستم و اسماعیل صفوی، میپردازد و این بخشها به مخاطب کمک میکند تا با ریشههای تاریخی شکلگیری صفویه و نفوذ اروپاییان در ایران آشنا شود.
کتاب «سرگذشت استعمار 9: افطار در کلیسا» به ویژه برای نوجوانان بالای 13 سال و علاقهمندان به مطالعه تاریخ جهان توصیه میشود. این کتاب با زبانی روان و داستانی، تاریخ سلسله صفویه و آغاز حضور رسمی اروپاییان در ایران را روایت میکند و میتواند به مخاطبان کمک کند تا با واقعیتهای تاریخی استعمار و تأثیرات آن بر ایران آشنا شوند. همچنین این اثر برای کسانی که میخواهند با روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایران در دوره صفویه و نفوذ غربیها آشنا شوند، منبعی آموزنده و جذاب است.
“کارکیا میرزا علی”، حکمران لاهیجان، قسم میخورد که پای اسماعیل روی زمین گیلان نیست. سربازان با شک و تردید زیاد از خانهی حکمران بیرون رفتند. سومین بار بود که به دنبال اسماعیل به آن جا میرفتند و هر بار کارکیا میرزا علی همین طور برای آنها سوگند خورده بود. در حقیقت حکمران اسماعیل کوچک را در سبدی گذاشته و از سقف یکی از اتاقهای خانهاش آویخته بود تا پایش روی زمین گیلان نباشد و او قسم دروغ نخورده باشد!
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir