کتاب طالبان خاستگاه و مبانی فکری به قلم مازیار کریمی حاجی خادمی به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است. نگارنده برای نیل به اهداف پژوهش بر آن شد تا مبانی فکری طالبان را در سه حوزه کلام، سیاست و قومیت پشتون مورد بررسی قرار دهد تا تأثیرگذاری هر حوزه در شکلگیری تفکر این گروه مشخص شود.
کتاب حاضر به بررسی مبانی نظری و فکری جنبش طالبان در افغانستان میپردازد. این کتاب در چهار بخش تنظیم شده است که عبارتاند از:
بخش اول آشنایی اولیه با طالبان و ضمن اشاره به اندیشه سیاسی، رهبری و تشکیلات طالبان، دو بحث نیز فشرده مورد بررسی قرار میگیرد: ابتدا علل داخلی و خارجی روی کار آمدن طالبان و سپس عقاید و سیاستهای طالبان در عرصه دین، فرهنگ و اقتصاد.
در بخش دوم ضمن بیان سیر تاریخی مبانی کلامی اندیشه طالبان، بهنقد و بررسی مبانی کلامی اندیشه ایشان پرداخته شده است.
در بخش سوم به گروهها و جریانهای سیاسی و سیاسی - مذهبی و تحولات اجتماعی مؤثر در تفکر طالبان اشاره شده که با حمایتهای مادی و معنوی خود از مدارس دینی طالبان که در واقع منشأ اصلی پیدایش مبانی فکری طالبان بودند؛ این جنبش را به مسیر دلخواه خود هدایت نمودند؛ همچنین در این بخش به تأثیر سیاسی و اجتماعی پدیده جهانیشدن (گلوبالیزم) در اندیشه طالبان اشاره شده است.
در بخش آخر به تأثیرپذیری تفکر طالبان از نظام فکری و اجتماعی قومیت پشتون پرداخته میشود.
باتوجهبه تأثیرگذاری جنبش طالبان در حوزه مسائل فکری، سیاسی و فرهنگی منطقه و جهان اسلام و نیز اهمیت تحولات افغانستان بهعنوان کشور دوست و همسایه ایران، بررسی مبانی فکری طالبان منشأ و نحوه شکلگیری این اندیشه موضوعی است قابلاهمیت که مطالعه آن میتواند برای مخاطبان پرسشگر ما سودمند باشد. نگارنده برای نیل به اهداف پژوهش بر آن شد تا مبانی فکری طالبان را در سه حوزه کلام، سیاست و قومیت پشتون مورد بررسی قرار دهد تا تأثیرگذاری هر حوزه در شکلگیری تفکر این گروه مشخص شود.
باتوجهبه تأثیرگذاری جنبش طالبان در حوزه مسائل فکری، سیاسی و فرهنگی منطقه و جهان اسلام و نیز اهمیت تحولات افغانستان بهعنوان کشور دوست و همسایه ایران، بررسی مبانی فکری طالبان منشأ و نحوه شکلگیری این اندیشه موضوعی است قابلاهمیت که مطالعه آن میتواند برای مخاطبان پرسشگر ما سودمند باشد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir