کتاب مقام محمود به قلم سید محمدمهدی میرباقری را انتشارات تمدن نوین اسلامی منتشر کرده است. این کتاب به بررسی و تحلیل درجات توحید و مقامات معنوی حضرت محمد (ص) در آیات و روایات میپردازد. گفته شده است که نیاز است تا آیات و روایات پیرامون شخصیت بزرگواران و نیز سیره و سنت آنان بادقت مورد واکاوی و مطالعه قرار گیرد. کتاب مقام محمود، شامل 9 گفتار از مجموعه مباحث سید محمدمهدی میرباقری در برنامهٔ تلویزیونی «سمت خدا» است که کوشیده با نگاهی ظریف و نکتهسنج، درجات توحید و مقام شفاعت رسول اکرم (ص) را از منظر آیات و روایات بررسی کرده، دریچهای نو برای معرفت به مقام والای او بگشاید.
کتاب حاضر شامل 9 گفتار از مجموعه مباحث استاد سید محمدمهدی میرباقری در برنامه تلویزیونی سمت خداست.
گفتار اول درباره مقام محمود نبی اکرم (ص) و شفاعت کلیه ایشان است که هر فیض و نعمتی، با شفاعت ایشان و از آن مقام بر تمام ماسوی جاری میشود. هر چند اصل این مقام در قیامت است، ولی مقامی ساری و جاری در تمام عالم است.
شفاعت ایشان دو جلوه دارد: جلوه اول، سیر در درجات توحید است و جلوه دوم آن، شفاعت از رنجها و عذابها و شرکهاست.
در سایر گفتارها نیز شئون مختلف این شفاعت توضیح داده میشود.
در گفتار دوم و سوم، مقام نبی اکرم (ص) ذیل عنوان فضل و نعمت الهی توضیح داده میشود و بیان میشود که همه موجودات در سیر در وادی توحید، به این فضل محتاجاند و همچنین در قیامت، بندگان از این نعمت عظیم بازخواست میشوند.
گفتار چهارم، توصیف شئون نبی اکرم (ص) در روایات نبی اکرم (ص) و زمینههای قبل از تولد ایشان در این عالم است.
در گفتار پنجم، اوصاف نبی اکرم (ص) در آیه آخر سوره کهف بررسی میشود و این نکته تذکر داده میشود که اگر کسی ایشان را در جنبه بشری خلاصه کند، نمیتواند درجات توحید با ایشان را طی کند.
گفتار ششم به فضائل و مقاماتی از نبی اکرم (ص) در زیارتنامه از راه دور ایشان میپردازد.
در گفتار هفتم توضیح داده میشود که تنها طریق معرفت خدای متعال، معرفت نبی اکرم (ص) و ائمه (ع) است و این معرفت، عالیترین رزق خاص شیعیان است.
در گفتار هشتم، رابطه صلوات بر نبی اکرم (ص) با ورود به وادی ولایت و خشوع در مقابل مقامات ایشان و همچنین آثار صلوات بر نبی اکرم (ص) بیان میشود.
گفتار نهم شرح صلوات شعبانیه است و شئون نبی اکرم (ص) در این صلوات و شفاعت خاص ایشان در ماه شعبان را توضیح میدهد.
دانشجویان و پژوهشگران رشتههای الهیات و معارف، قرآن و حدیث و نیز طلاب حوزههای علمیه و علاقهمندان به مباحث مذهبی و معرفتی از مطالعهٔ این کتاب سود خواهند برد.
«1. مقام محمود، مورد حمد و ستایش همهٔ مخلوقات
مقام محمود یعنی مقامی که مورد ستایش و حمد است. علامه طباطبایی میفرمایند؛ چون هیچ قیدی بیان نشده است، گویا همهٔ مخلوقات، این مقام حضرت را ستایش و حمد میکنند. حال چگونه میشود که همهٔ مخلوقات، این مقام را ستایش میکنند؟ ایشان در ادامه میفرمایند حضرت در مقامی قرار میگیرند که از همهٔ مخلوقات دستگیری و شفاعت میکنند. موضوع شفاعت ایشان فقط گناه نیست؛ یعنی اینگونه نیست که اگر کسی گناهی از جنس گناهان ما نداشته باشد مورد شفاعت قرار نگیرد؛ بلکه مقام محمود مقامی است که گویا همه در این موقف محتاج او هستند و فیض از طرق این مقام حضرت برای همه جاری میشود و همه، نعمتی را که از آنجا بر آنها جاری میشود، درک میکنند؛ ازاینرو همه این مقام را ستایش میکنند.
2. اختصاص مقام محمود به نبی اکرم (ص)
اصل این مقام که مقام شفاعت کلی است، مخصوص ایشان است. در رتبهٔ بعد، انبیا و اولیا علیهمالسلام اگر شفاعتی دارند، در طول شفاعت مقام مقدس نبی اکرم (ص) است. حتی مؤمنین هم وقتی مورد شفاعت قرار میگیرند، ممکن است در ظرف خودْ دیگران را دستگیری کنند. وقتی حقیقت توحید و ولایت و مقامات نبی اکرم (ص) در مؤمن جاری میشود، او نیز مبدأ طهارت و نور و دستگیری و هدایت دیگران میشود؛ بنابراین او به نحوی مقام شفاعت پیدا میکند، ولی این مقام شفاعت بهتبع است و از خودش نیست.»
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir
کتاب خوب