کتاب «ناگفتههای جنگ سی و سهروزه» از مهمترین آثار در شناخت و واکاوی تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 میلادی است. این اثر به قلم علی حسن خلیل؛ وزیر اسبق دارایی لبنان و عضو هیئترئیسه جنبش امل نگاشته شده که تلاش دارد با گفتن چگونگی انتقال پیامهای سری میان سید حسن نصرالله و نبیه بری که آن روزها رئیس مجلس اعلای لبنان بود، از درگیریهای پشت پرده سیاست میان بازیگران داخل لبنان و نیز کنشگران منطقهای یا بینالمللی، روایت کرده است.
کتاب پیش رو خاطرات معاون سیاسی جنبش امل است. در طول جنگ و به دلیل وحشی گری صهیونیستها و قصد جدیشان برای ترور سید حسن نصرالله، امکان این که دبیرکل حزبالله شخصا مذاکرات و بحثهای سیاسی را (آن هم با آن حجم سنگین و مذاکرات متعدد و طولانی با طرف های مختلف) دنبال کند از دست رفته بود. در این فضا، به صورت طبیعی وظیفۀ مذاکرات به دوش نبیه بری (رئیس جنبش امل و رئیس مجلس لبنان) افتاد که نزدیکترین هم پیمان حزبالله به شمار میرفت. پس از مدت کوتاهی، چنان عرصه بر سران مقاومت تنگ و دسترسی به آنها دشوار شد.
نبیه بری، رئیس مجلس لبنان که در جنگ 33 روزه حضور داشته، در مقدمه کتاب اصلی نوشته است: «این نبرد حکایت آوردگاه مرگ است؛ همان که اراده ملت ما آن را به آوردگاه امیدی دیگر مبدل ساخت و افق پیروزی را از دل آن پدیدار کرد که امنیت و آرامش و قدرت، ارمغان جاودان آن بود. این صفحات چینش واژگان و عبارات را در پی هم نیاورد؛ بلکه خون و آتش، اضطراب و پایداری و تسلیمناپذیری را به تصویر کشیده است؛ و پژواک آوای لبنانیان دردمندی است که از یغمای بیامان ماشین کشتار پنهان در پس نقاب تروریسم دولتی صهیونیستها به تنگ آمده بودند. حکایت روزها و ساعتها و لحظاتی است که لبنانیان، با زبان و قلم و قدم، به یاری برادران خود شتافتند و بار سنگین را از روی یکدیگر بر گرفتند.»
خواننده در این اثر با مواضع شخصیتها و جریانهای سیاسی مهم لبنان در خلال جنگ آشنا میشود؛ همی راوی اثر رئوس مهم گفتگوی سیاستمداران خارجی با رئیس مجلس لبنان را در اختیارمان قرار میدهد. مسئولیت انتقال پیامها، اطلاعات و نامههای سید حسن و نبیه برّی را مشاوران عالیرتبهٔ سیاسی آنان یعنی «خلیلین» (حاج حسین الخلیل و علی حسن الخلیل) برعهده دارند که در فرصت مناسب و زمان مقتضی و محل مطمئن که هر بار آن را به دلایل امنیتی تغییر میدادند، از بام تا شام، در بیروت ردوبدل میشد.
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ و علوم سیاسی پیشنهاد میکنیم.
جنگ 33روزۀ سال 2006 که لبنانیها از آن با عنوان «جنگ جولای» یاد میکنند و صهیونیستها آن را «جنگ دوم لبنان» میخوانند، بیتردید یکی از مهمترین تحولات معاصر منطقه بهشمار میرود. این جنگ را میتوان اولین پیروزی واقعی جهان اسلام و جهان عرب بر صهیونیستها، از زمان تأسیس این رژیم تا آن زمان، بهشمار آورد. اهمیت این «پیروزی» وقتی آشکارتر میشود که بدانیم تا پیش از آن، اسرائیل چنان چهرۀ «پرجبروت» و «قدر قدرتی» از «ارتش شکستناپذیر» خود به نمایش گذاشته بود که کسب پیروزی بر این رژیم تبدیل به یک «عقده» برای برخی اعراب و مسلمانان شده بود و حتی کوچکترین موفقیتها را «پیروزی» مینامیدند. بهعنوان نمونه، یکی از فضاحتبارترین و سنگینترین شکستهای تاریخ معاصر، شکست مصر از اسرائیل در سال 1973 بود که نهتنها به نابودی تقریباً کل تجهیزات زرهی مصر انجامید و دو «سپاه» ارتش مصر (شامل چندین لشکر) را در محاصرۀ اسرائیل قرارداد - که با منت صهیونیستها تا مدتها به آنها آب و غذا داده میشد - بلکه از آن بالاتر، خطر سقوط حتی به خود قاهره نیز نزدیک شده بود.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir