کتاب توسل در مکتب اهل بیت (علیهم السلام) به بررسی و تبیین جایگاه توسل در آموزههای اسلامی میپردازد و تلاش میکند با استناد به آیات قرآن، احادیث و آرای علمای شیعه و سنی، مشروعیت این مسئله را اثبات کند. نویسنده در این پژوهش علمی و اعتقادی، به نقد دیدگاه ابن تیمیه، که توسل به اولیای الهی را نوعی بدعت و شرک میداند، پرداخته و نشان داده است که این رویکرد با سیره پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) در تضاد است.
توسل به اولیای الهی یکی از اصول پذیرفتهشده در میان تمام مذاهب اسلامی است و در طول تاریخ همواره مورد تأیید علمای مسلمان قرار گرفته است. در این کتاب، ابتدا مبانی و مستندات قرآنی و روایی توسل مورد بررسی قرار گرفته و سپس به اختلافنظرهایی که در برخی قرون اخیر پدید آمده، پرداخته شده است.
یکی از بخشهای اصلی کتاب، نقد دیدگاه ابن تیمیه است که در قرن هشتم هجری، با تفسیری خاص از برخی آیات، توسل به درگذشتگان را حرام دانسته و آن را شرک و بدعت معرفی کرده است. نویسنده نشان میدهد که این دیدگاه با مبانی اسلام، روایات نبوی و سیره اهل بیت (ع) همخوانی ندارد و در واقع، نوعی برداشت نادرست از متون دینی است. همچنین در این کتاب به دیدگاه علمای اهل سنت درباره توسل نیز اشاره شده و بیان شده که بسیاری از بزرگان این مذهب، نهتنها توسل را جایز، بلکه آن را مستحب و توصیهشده دانستهاند.
نویسنده با ارائه دلایل محکم فقهی و کلامی، به این نتیجه میرسد که توسل به اولیای الهی، نهتنها شرک نیست، بلکه راهی مشروع و تأییدشده برای نزدیکی به خداوند است. این کتاب با رویکردی تحقیقی، بر اساس منابع معتبر اسلامی و تحلیل منطقی، شبهات پیرامون این موضوع را پاسخ میدهد.
این کتاب برای پژوهشگران علوم اسلامی، دانشجویان الهیات، طلاب و عموم افرادی که علاقهمند به مباحث اعتقادی و کلامی هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال آشنایی دقیقتر با مسئله توسل در اسلام و پاسخ به شبهات مطرحشده در این زمینهاند، میتواند منبعی ارزشمند باشد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابفروشی آنلاین «کتابخون» میباشد.
2020 © Copyright - almaatech.ir